Και οι Viking στη τηλεόραση

Οι παραγωγοί των Camelot και The Tudors, Michael Hirst και Morgan O’Sullivan σε συνεργασία με την MGM ετοιμάζουν καινούρια ιστορική σειρά. Συγκεκριμένα θα είναι για τους διάσημους σκανδιναβούς πολεμιστές Βίκινγκ που τρομοκρατούσαν την Βορεια Ευρώπη στα τέλη του 8ου αιώνα μ.Χ..

Η σειρά υπολογίζεται ότι θα έχει 10 ωριαία επεισόδια και θα προβληθεί το 2012 ενώ ο αρχικός της τίτλος είναι ”Viking” αλλά αναμένεται να αλλάξει. Το κόστος της παραγωγής θα το αναλάβει πλήρως η MGM και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξει σε καλωδιακό κανάλι. Η σειρά θα παρουσιάζει τη ζωή των πολεμιστών, των εξερευνητών, των οικοδόμων, των εμπόρων, των πειρατών αλλα και των μισθοφόρων που ζούσαν στην Σκανδιναβία την εποχή των Βίκινγκ. Το κεντρικό πρόσωπο της σειράς θα είναι ο Ragnar Lodbrok, ένας από τους πιο διάσημους ήρωες της ιστορίας των Βίκινγκ.

Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση έχει αρκετές ιστορικές σειρές, από τα Rome, The Tudors και Spartacus, μέχρι και τα φετινά Camelot και The Borgias και μια ιστορία για τους ατρόμητους ήρωες της Σκανδιναβίας ήταν αναμενόμενο κάποτε να γίνει.


Νεότερη Παλαιότερη